فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال چهارم شماره 54 (زمستان 1400)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 54 (زمستان 1400)

  • جلد پنجم
  • تاریخ انتشار: 1400/11/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزین خوشکار، حانیه خطیبی*، سجاد مبشری صفحات 1-13
    هدف از انجام هر فعالیتی در هر واحد تجاری دستیابی به بالاترین سطح اثربخشی و کارایی می باشد که در اصطلاح به آن عملکرد گفته می شود. هدف این تحقیق بررسی تاثیر هموارسازی سود و افشای مسئولیت پذیری اجتماعی بر عملکرد بازار شرکت می باشد این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع علی (پس رویدادی) می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 148 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 9 ساله بین سال های 1391 تا 1399 مورد تحقیق قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورت های مالی شرکت ها جمع آوری شده و سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد هموارسازی سود و افشای مسئولیت پذیری اجتماعی تاثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد بازار شرکت دارند.
    کلیدواژگان: هموارسازی سود، افشای مسئولیت پذیری اجتماعی، عملکرد بازار شرکت
  • فاطمه رازمنش*، مهدی غلامرضائی، محمدتقی ملا صفحات 14-28

    پیش بینی سود مدیران، اطلاعاتی درباره سود مورد انتظار شرکت ارایه می کند و جنبه ای کلیدی از افشا به شمار می رود. بطوری که مدیران به عنوان مطلع ترین افراد از وضعیت فعلی و آتی شرکت، اطلاعات خود را به افراد برون سازمانی مخابره می کنند و از این طریق اقدام به کاهش عدم تقارن اطلاعاتی می کنند. از طرف دیگر بر پایه رویکرد فرصت طلبانه، مدیر با استفاده از سیاست های افشا برای جلوگیری از مشکلات کار، تهدید از دست دادن اعتبار مدیریت و به خاطر وجود مشکلات مالی در زمان درماندگی مالی، دست به پیش بینی سود خوشبینانه بپردازد. اما، حسابرسان با استقلال بیشتر و تبانی کمتر با مدیر و توانایی در کشف تحریف ها موجب نظارت بهتر بر گزارش های مدیریتی می شوند. بطوری که در زمان درماندگی مالی، پیش بینی سود خوشبینانه را محدود می کند. پژوهش های بسیاری در زمینه پیش بینی سود مدیران انجام شده است، ولی تاکنون به بررسی تاثیر کیفیت حسابرسی بر رابطه بین پیش بینی سود مدیران و درماندگی مالی پرداخته نشده است. بنابراین، پژوهش حاضر به بررسی پیش بینی سود مدیران و درماندگی مالی با تاکید بر کیفیت حسابرسی می پردازد. در همین راستا نمونه ای مشتمل بر 109 شرکت پذیرفته در بورس اوراق بهادار طی بازه زمانی 1391- 1396 انتخاب و آزمون شده است. نتایج با استفا ده از روش رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که درماندگی مالی سبب افزایش پیش بینی خوشبینانه مدیران می شود. اما، کیفیت حسابرسی با معیار خطای نوع دوم تاثیری بر رابطه درماندگی مالی و پیش بینی خوش بینانه مدیران تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: پیش بینی سود، درماندگی مالی، کیفیت حسابرسی، خطای نوع دوم حسابرسی
  • نوروز نورالله زاده*، زهرا ورکش، جواد درخشان صفحات 29-40

    جانشینی پایین محصولات می تواند به منحنی تقاضایی با حساسیت کمتر برای محصولات واحدهای تجاری منجر شود و بر انعطاف پذیری واحد تجاری برای گذار از شوک های هزینه ای تاثیر گذار باشد. بیان این نکته ضروری است که تحلیل های مالی، قدرت بازار محصول را به عنوان عاملی مهم در ارزیابی چشم انداز واحد تجاری به کار می برند. به ویژه بیان شده است که تنها و مهمترین تصمیم در ارزیابی یک فعالیت اقتصادی قدرت قیمت گذاری است. در اثر تنزل ارزش پول داخلی (افزایش نرخ ارز) ، خالص صادرات بهبود یافته ولی بر شدت هزینه های تولید نیز افزوده می شود. به طور مشابه با بهبود ارزش پول داخلی (کاهش نرخ ارز) از خالص صادارات کاسته شده و هزینه های تولید سقوط می کنند. از بررسی ترکیب ناشی از دو کانال عرضه و تقاضست که می توان نتیجه نوسانات نرخ ارز را بر اقتصاد کشور مشخص نمود. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا نوسانات نرخ ارز بر رابطه بین قدرت بازار و عملکرد شرکت تاثیر معناداری دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1392 تا 1399 و با استفاده از اطلاعات 120 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. نتایج آزمون فرضیه اول، نشاندهنده این است که قدرت بازار با عملکرد شرکت رابطه مستقیم و معنادار دارد. و همچنین نتایج فرضیه دوم حاکی از آن است که متغیر تعاملی نوسانات نرخ ارز * قدرت بازار رابطه معکوس و معنادار با عملکرد شرکت دارد.

    کلیدواژگان: نوسانات نرخ ارز، قدرت بازار، عملکرد شرکت
  • سعید پاکدلان، علیرضا آذربراهمان*، جلال آذربراهمان، مجتبی شیخ نظر صفحات 41-54
    نوسانات نامتعارف بازده ناشی از ریسک نوسانات بازده خاص شرکت ها که عمدتا ناشی از اقدامات شرکت و مستقل از حرکت کلی بازار است. هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه قابلیت مقایسه صورت های مالی و نوسانات نامتعارف بازده سهام است. همچنین نقش تعدیل گری دو متغیر خطای پیش بینی تحلیل گران و کیفیت گزارشگری مالی به عنوان ابعاد محیط اطلاعاتی بر این رابطه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 76 شرکت برای سال های 1392 تا 1398 به روش غربالگری انتخاب گردید. برای سنجش نوسانات نامتعارف بازده سهام از دو مدل بازار و مدل فاما و فرنچ استفاده گردید. برای اندازه گیری متغیر قابلیت مقایسه نیز از مفهوم پدیده های اقتصادی دی فرانکو بهره گرفته شد. برای آزمون فرضیه ها از روش های همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین قابلیت مقایسه صورت های مالی و نوسانات نامتعارف بازده سهام رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج بیانگر این است که خطای پیش بینی تحلیل گران می تواند نقش تعدیل گر در رابطه بین قابلیت مقایسه صورت های مالی و کاهش نوسانات نامتعارف بازده سهام ایفا کند. در نهایت مشخص شد که کیفیت گزارشگری مالی می تواند رابطه بین قابلیت مقایسه صورت های مالی و نوسانات نامتعارف بازده را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: نوسانات نامتعارف بازده سهام، قابلیت مقایسه صورت های مالی، خطای پیش بینی تحلیل گران، کیفیت گزارشگری مالی
  • امید فرهادتوسکی*، سیده سمیه موسوی پور صفحات 55-68
    افشای مسئولیت اجتماعی به عنوان پل ارتباطی بین واحد تجاری و ذینفعان باعث جذب سرمایه گذاران می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی و حاکمیت شرکتی بر مسئولیت اجتماعی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. بدین منظور در این پژوهش اجتناب مالیاتی و حاکمیت شرکتی به عنوان متغیر مستقل و عملکرد مسئولیت اجتماعی شرکت به عنوان متغیر وابسته درطی سال های 1389 تا 1398مورد بررسی قرار گرفته است که در نهایت تعداد 105 شرکت از شرکت های حاضر در بورس اوراق بهادار تهران به عنوان نمونه در این مطالعه انتخاب شدند. از مدل رگرسیونی چند متغیره خطی و با استفاده از نرم افزار اکسل و ایویوز برای آزمون فرضیات مطرح شده استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین اجتناب مالیاتی و افشای مسئولیت اجتماعی شرکت رابطه منفی و معنا داری وجود دارد، و بین مالکیت خانوادگی و مسئولیت اجتماعی شرکت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین مالکیت نهادی و مسئولیت اجتماعی شرکت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین اندازه هیات مدیره و مسئولیت اجتماعی شرکت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، اجتناب مالیاتی، حاکمیت شرکتی
  • قادر داداش زاده* صفحات 69-85
    سرمایه گذاری نقش مهم و کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی ایفا می نماید. یکی از مولفه های اساسی که بر موضوع سرمایه گذاری تاثیر انکارناپذیر دارد، پدیده فرهنگ کنفوسیوس گرایی است. به استناد پژوهش جبران و همکاران (2019)، یکی از عواملی که می تواند ناکارایی سرمایه گذاری شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد، فرهنگ کنفوسیوس گرایی (مدیران) است که تاکنون در ادبیات پژوهشی مالی و حسابداری، به این موضوع توجه نشده است. فرهنگ کنفوسیوس گرایی به عنوان یک نهاد غیررسمی، مشکلات نمایندگی را کاهش و رفتارهای بیش از حد مدیریتی را مهار می کند. همچنین، مالکیت دولتی به عنوان حاکمیت شرکتی می تواند ارتباط فرهنگ کنفوسیوس گرایی و سرمایه گذاری بیش از حد را تضعیف نماید. بنابراین، هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین فرهنگ کنفوسیوس گرایی (مدیران) و سرمایه گذاری بیش از حد با تاکید بر مالکیت دولتی می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و تحلیل آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از روش رگرسیون لاجیت انجام شده است. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی است. تعداد نمونه آماری پژوهش 132 شرکت بورسی در بازه زمانی 1389 تا 1398 که با استفاده از روش نمونه گیری حذفی سیستماتیک انتخاب گردیده است. برای اندازه گیری فرهنگ کنفوسیوس گرایی از معیار موقعیت جغرافیایی از مدل دو (2015) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین فرهنگ کنفوسیوس گرایی و سرمایه-گذاری بیش از حد ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد و مالکیت دولتی موجب تشدید ارتباط بین فرهنگ کنفوسیوس گرایی و سرمایه گذاری بیش از حد می شود. با بالاتر رفتن پدیده فرهنگ کنفوسیوس گرایی، رفتار سرمایه گذاری شرکت ها به سمت غیربهینه سوق پیدا می کند؛ یعنی هر چقدر شرکت ها از لحاظ موقعیت جغرافیایی به مراکز فرهنگی نزدیکتر باشند، مدیران شرکت های ایرانی به درستی نمی توانند فرصت های سرمایه گذاری با ارزش (طرح های دارای ارزش فعلی خالص مثبت) در بازار را تشخیص دهند و به نحو مناسب سرمایه گذاری نمایند که این امر با دخالت دولت، بیشتر چالش برانگیز می شود و در نتیجه پیامدهای آن به متضرر شدن سرمایه گذاران و اتلاف منابع اجتماعی می انجامد.
    کلیدواژگان: فرهنگ کنفوسیوس گرایی، سرمایه گذاری بیش از حد، مالکیت دولتی
  • فرزین خوشکار، حدیث آقایی*، فاطمه ساعدی صفحات 86-97
    اطلاعاتی که از طریق گزارش های مالی ارایه می شود باید قابل اعتماد، مربوط، مناسب و کامل باشد. در افشای اطلاعات مالی باید نیازها و خواست های سرمایه گذاران اصلی، موسسات سرمایه گذاری، اعتباردهندگان و تحلیلگران مالی مورد توجه قرار گیرد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر چسبندگی هزینه بر کیفیت افشای مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. پژوهش انجام شده ازنظر نوع هدف، جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش ازنظر ماهیت و محتوایی علت و معلولی هست. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته و برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. برای جمع آوری اطلاعات، از داده های 148 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1391-1399 استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد چسبندگی هزینه بر کیفیت افشای مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر منفی و معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: چسبندگی هزینه، کیفیت افشای مالی، بورس اوراق بهادار تهران
  • شیما اکبری*، محسن احمدی صفحات 98-110
    ارزش گذاری شرکت ها، از ضروریات برنامه ریزی برای مدیران و سرمایه گذاران است. ارزش گذاری نمایشگر چگونگی تاثیر استراتژی و ساختار مالی بر ارزش بازار سهام شرکت ها است. ارزش شرکت برای سهامداران، سرمایه گذاران، مدیران، اعتباردهندگان و سایر ذینفعان شرکت در ارزیابی آن ها از آینده شرکت و تاثیر آن در برآورد ریسک و بازدهی سرمایه گذاری و قیمت سهام اهمیت به سزایی دارد. سرمایه سازمانی (ساختاری) موجب ارتباط اجرایی، بهبود روند تجاری، افزایش درآمد، کاهش هزینه و بهبود کیفیت می گردد. سرمایه سازمانی به عنوان یک منبع هوشمند رقابتی تلقی می گردد، که در نهایت چرخه تولید را کوتاه کرده و ظرفیت سازمان را افزایش می ده.د از این رو هدف پژوهش بررسی این موضوع است که آیا سرمایه سازمانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد؟ جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین بازه زمانی 1395 تا 1399 هست که بعد از اعمال محدودیت ها 105 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد که نتایج تحلیل فرضیه تحقیق نشان داد که سرمایه سازمانی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر معنادار و مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه سازمانی، سرمایه فکری، ارزش شرکت
  • حمید رستمی جاز، ابوذر پارسایی، محمد احمدنژاد، سمیه حسام* صفحات 111-125
    در این مقاله برای شناخت تاثیر پاندمی کووید-19 بر کارایی مدیریت سرمایه در گردش در بورس اوراق بهادار، روش تحلیلی با استفاده از سناریو نویسی به کار گرفته شده است. به منظور برآورد مدل از داده های ماهیانه 98 شرکت بورس اوراق بهادار ایران طی سال های 1400-1395 که اطلاعات 6 ماه اول سال 1400 با استفاده از مدل های سری زمانی پیش بینی شده و روش رگرسیون هم جمعی کانونی (CCR) بهره برده شده است. نتایج نشان داد، نقش اندک شاخص مالکیت سهام در شرایط عادی باعث تغییر در رشد سرمایه در گردش شده است، که در حالت وقوع بحران کووید-19 این اثر به صورت پررنگ تر ظاهر شده است. این بدان معنی است که نرخ رشد از حد معمول در مواجهه با بحران بیشتر است. در واقع آسیب هایی که پاندمی کووید-19 بر اقتصاد وارد می کند، از مجاری کاهش نرخ سرمایه گذاری منجر به کاهش تولید و در نهایت رشد اقتصادی خواهد شد. چنانچه، با افزایش روند سرمایه گذاری و مدیریت کارای سرمایه در گردش، روند تولید افزایش یافته است تا زیرساخت های جدید جوابگوی حجم تولید باشد. از این رو، استفاده از حمایت های دولت در کوتاه مدت به خصوص برای پاسخگویی به سرمایه گذاری های زودبازده پیشنهاد می شود. حمایت دولت از بخش های آسیب دیده در بازه زمانی شیوع بیماری امری لازم است. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، پیشنهاد می گردد که به تاثیر بحران های غیرقابل پیش بینی بر رشد بازار سرمایه توجه بیشتری مبذول گردد.
    کلیدواژگان: پاندمی کووید- 19، مدیریت سرمایه در گردش، سرمایه گذاری، بورس
  • علی جعفری*، منوچهر ویسی نصرت آباد، پروا فرازی صفحات 126-143

    کلید حفظ اعتماد مراجعین و عموم، یک جریان اخلاقی و حرفه ای است که عمل حسابداران را با درستی، بیطرفی و استقلال شکل میدهد. در این راستا هر شرکت باید یک منشور اخلاقی داشته باشد تا به وسیله آن بتواند خطر را به حداقل برساند. هدف پژوهش حاضر ارایه یک مدل اخلاقی است که می تواند به راحتی توسط افراد حرفه ای در تصمیم گیری های روزمره شان مورد استفاده قرار گیرد. حرفه حسابداری نقشی حیاتی در عملکرد جامعه مدرن ایفا می کند. بنابرین ضروری می باشد که اعضای این حرفه اصول اخلاقی را رعایت نمایند و در برابر فشارهای داخلی و خارجی که ممکن است این متخصصان را تشویق به انجام فعالیت های که جنبه کلاهبرداری دارند ، محکم بایستند. مدل های اخلاقی بیان منسجمی از آرمان ها، مسئولیت ها و محدودیت های اخلاق جمعی اعضای یک حرفه را ارایه می کنند و می توانند به هدایت رفتار اخلاقی کمک کنند.طراحی/روش شناسی/رویکرد - مدل ما بر اساس ارزش های حرفه ای عدالت، سودمندی، شایستگی است، یعنی مدل JUCI، که یک مدل تصمیم گیری اخلاقی ساده بوده و به راحتی قابل درک است به طور کلی به حسابداران حرفه ای معمولی و همچنین متخصصان امور مالی که ممکن است زمانی با معضلات اخلاقی دشوار به چالش کشیده شوند کمک کند .

    کلیدواژگان: ارزش ها، تصمیم گیری، اخلاق، حسابداری
|
  • Farzin Khoshkar, Haniyeh Khatibi *, Sajad Mobasheri Pages 1-13
    The goal of any activity in any business unit is to achieve the highest level of effectiveness and efficiency, which is called performance. The purpose of this study is to investigate the effect of profit smoothing and disclosure of social responsibility on the market performance of the company. This study is applied in terms of purpose and is causal (post-event) correlation methodology. The statistical population of the study was all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 148 companies were selected as the sample of the research in a 9-year period between 2012 and 2012. The method used to collect information is a library and the relevant data for measuring variables were collected from the Cadal site and the companies' financial statements and then Ivyus software was used to test the research hypotheses. The results of testing the research hypotheses showed that profit smoothing and disclosure of social responsibility have a positive and significant effect on the market performance of the company.
    Keywords: profit smoothing, disclosure of social responsibility, corporate market performance
  • Fatemeh Razmanesh *, Mehdi Gholamrezaei, MOHAMMAD TAGHIMOLLA Pages 14-28

    Predicting earnings management provides information about the expected earnings of any particular company and is a key aspect of disclosure. Managers, as the most knowledgeable of the current and future status of the company, pass on their information to outsiders, thereby reducing information asymmetry. On the other hand, based on the opportunistic approach, the manager predicts optimistic profits by using disclosure policies to avoid work problems and threatening loss of management credibility as well as financial problems during the financial crisis. However, auditors with greater independence and less collusion with the manager and the ability to detect distortions are better able to monitor management reports. In a time of financial crisis, optimistic earnings forecasts are limited. Much research has been done on predicting managers 'earnings, but so far the impact of audit quality on the relationship between managers' earnings forecasting and the financial crisis has not been addressed. Therefore, the present study examines managers' earnings forecast and financial crisis with emphasis on audit quality. In this regard, a sample of 109 companies listed in the Stock Exchange during the period 2011-2017 was selected and tested. The results using multivariate regression show that the financial crisis increases the optimistic forecast of management. However, audit quality with Type II error criteria does not affect the relationship between financial crisis and optimistic forecasting of managers.

    Keywords: Profit Forecasting, financial crisis, Audit Quality, Audit Type II Error
  • Noroz Norolahzadeh *, Zahra Varkesh, Javad Derakhshan Pages 29-40

    Low product substitution can lead to a less sensitive demand curve for business unit products and affect the business unit flexibility to overcome cost shocks. It is important to note that financial analysis uses product market power as an important factor in assessing a business unit's outlook. In particular, it has been stated that the only and most important decision in evaluating an economic activity is pricing power. Due to the devaluation of the domestic currency (exchange rate increase), net exports improved but the intensity of production costs also increased. Similarly, as the value of the domestic currency (exchange rate depreciation) improves, net exports fall and production costs fall. By examining the combination of the two channels of supply and demand, the result of exchange rate fluctuations on the country's economy can be determined. Therefore, the purpose of this study is to investigate whether exchange rate fluctuations have a significant effect on the relationship between market power and firm performance or not? The statistical population of companies listed on the Tehran Stock Exchange between 1392 and 1399 and using the information of 120 companies and multivariate linear regression method, the hypothesis was tested. The test results of the first hypothesis show that market power has a direct and significant relationship with company performance. Also, the results of the second hypothesis indicate that the interactive variable of exchange rate fluctuations * market power has a significant inverse relationship with firm performance.

    Keywords: Exchange rate fluctuations, Market Power, Company performance
  • Saeed Pakdelan, Alireza Azarberahman *, Jalal Azarberahman, Mojtaba Shikhnazar Pages 41-54
    Unusual fluctuations in return due to risk Fluctuations in specific returns of companies, which are mainly due to the actions of the company and independent of the general movement of the market. The main purpose of this study is to investigate the relationship between comparability of financial statements and unusual fluctuations in stock returns. Also, the moderating role of two variables of analysts' forecasting error and the quality of financial reporting as dimensions of the information environment on this relationship was examined. For this purpose, 76 companies for the years 1392 to 1398 were selected by screening. Two market models, Fama and French, were used to measure abnormal stock returns. The concept of difranco economic phenomena was also used to measure the comparability variable. Multivariate correlation and regression methods were used to test the hypotheses. The results showed that there is a significant relationship between the comparability of financial statements and unusual fluctuations in stock returns. The results also indicate that analysts' forecasting error can play a moderating role in the relationship between the comparability of financial statements and the reduction of abnormal fluctuations in stock returns. Finally, it was found that the quality of financial reporting can affect the relationship between the comparability of financial statements and unusual fluctuations in returns.
    Keywords: Idiosyncratic return, financial statement comparability, Analysts' forecast error, Financial Reporting Quality
  • Omid Farhadtoski *, Seyedeh Somayeh Mousavipour Pages 55-68
    Disclosure of social responsibility as a bridge between the business unit and stakeholders attracts investors. The purpose of this study is to investigate the effect of tax avoidance and corporate governance on social responsibility in companies listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, in this study, tax avoidance and corporate governance as an independent variable and corporate social responsibility performance as a dependent variable during the years 2009 to 2019 have been studied. Finally, 105 companies listed on the Tehran Stock Exchange as an example in These studies were selected. The linear multivariate regression model has been used using Excel and Ivory software to test the hypotheses. The results show that there is a negative and significant relationship between tax avoidance and disclosure of corporate social responsibility, and there is a positive and significant relationship between family ownership and corporate social responsibility and there is a positive and significant relationship between institutional ownership and corporate social responsibility. There is a positive and significant relationship between board size and corporate social responsibility.
    Keywords: corporate social responsibility, Tax Avoidance, Corporate Governance
  • Ghader Dadashzadeh * Pages 69-85
    Investment plays an important and key role in economic growth and development. One of the basic components that has an undeniable effect on the subject of investment is the phenomenon of Confucianism culture. According to research Jebran and et al (2019), one of the factors that can affect the corporate investment inefficiency, is the Confucianism culture (managers), which has not been considered in the financial and accounting research literature. Confucianism culture as an informal institution reduces representation problems and curbs over-managerial behaviors. Also, state ownership as corporate governance can attenuation the link between the Confucianism culture and over-investment. Therefore, the purpose of this research is to investigate the role of State Ownership on the relationship between Confucianism Culture (Managers) and Corporate Over-Investment. The research method is descriptive-correlation and the analysis of research hypotheses has been done using logit regression method. The present research is applied in terms of purpose. The number of statistical research samples of 132 listed companies in the period 2010 to 2020, which has been selected using systematic elimination sampling method. To measure the Confucianism Culture, the criterion of Geographical Proximity-Based from model Du (2015) has been used. The results show that there is a positive and significant relationship between the Confucianism Culture and over-investment and state ownership intensifies the relationship between the Confucianism Culture and Corporate Over-Investment. With the rise of the phenomenon of Confucianism Culture, the investment behavior of companies leads to non-optimal; this means that the closer the Corporate are to the cultural centers in terms of Geographical Proximity-Based, the managers of Iranian companies cannot correctly identify valuable investment opportunities (projects with positive net present value) in the market and invest properly that this becomes more challenging with government intervention, and as a result, investors are harmed and social resources are wasted.
    Keywords: Confucianism Culture, Corporate Over-Investment, state ownership
  • Farzin Khoshkar, Hadis Aghaei *, Fatemeh Saedi Pages 86-97
    The information provided through the financial statements must be reliable, relevant, relevant and complete. The disclosure of financial information should take into account the needs and wishes of major investors, investment institutions, creditors and financial analysts. The purpose of this study is to investigate the effect of cost stickiness on the quality of financial disclosure in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The research done in terms of the type of purpose is part of applied research and the research method is cause and effect in terms of nature and content. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and panel analysis was used to analyze the hypotheses. To collect information, data from 148 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1391-1391 have been used. The results of this study show that cost stickiness has a negative and significant effect on the quality of financial disclosure of companies listed on the Tehran Stock Exchange.
    Keywords: Cost Stickiness, quality of financial disclosure, Tehran Stock Exchange
  • Shima Akbari *, Mohsen Ahmadi Pages 98-110
    Valuing companies is a planning necessity for managers and investors. Valuation demonstrates how strategy and financial structure affect the stock market value of companies. The value of the company is important for shareholders, investors, managers, creditors and other stakeholders in evaluating the future of the company and its impact on estimating the risk and return on investment and stock prices. Organizational (structural) capital leads to executive communication, business process improvement, revenue increase, cost reduction and quality improvement. Organizational capital is considered as a competitive intelligent resource, which ultimately shortens the production cycle and increases the capacity of the organization. Therefore, the purpose of this study is to examine whether organizational capital affects the value of companies accepted in Is the Tehran Stock Exchange effective? The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2016 and 2016. After applying the restrictions, 105 companies were selected as the research sample. The results of the research hypothesis analysis showed that organizational capital on the value of companies listed on the stock exchange. Tehran Stock Exchange has a significant and positive effect.
    Keywords: organizational capital, intellectual capital, company value
  • Hamid Rostami Jaz, Abozar Parsai, Mohammad Ahmadinejad, Somayeh Hesam * Pages 111-125
    The present study was an attempt to use a scenario model to recognize the effect of the Covid-19 epidemic on the working capital. The researchers used the data of 98 companies of Iran Stock Exchange during the period 2016-2021 canonical co-integration regression estimation method. The results indicated the partial role of Stock ownership in normal conditions was caused growth in working capital, which the effect of Stock ownership was more appeared in the Covid-19 crisis. This means, that the growth rate is higher than usual in the face of crisis. In deed the Covid-19 epidemic caused damage the economy, through a decrease in investment rate and then this will caused to decrease in Decreased production and economic growth. If, with the increase of investment process and efficient management of working capital, the production process has increased so that the new infrastructures meet the production volume. Therefore, it is recommend to use support of government for short and medium term, especially for in responses to in Quick return support of investments government from the damaged parts is necessary due a pandemic. According to the results of the study, it is suggested that more attention be paid to the impact of unpredictable crises on the growth of the capital market.
    Keywords: Pandemic, COVID-19, Working capital management, Investment, Stock market
  • Ali Jafari *, Manochehr Veisi Nosrat Abad, Parva Farazi Pages 126-143

    The key to maintaining the trust of clients and the public is an ethical and professional process that shapes the practice of accountants with integrity, impartiality and independence. In this regard, every company must have an ethical charter in order to minimize the risk. The aim of this study is to provide an ethical model that can be easily used by professionals in their daily decisions. The accounting profession plays a vital role in the functioning of modern society. It is therefore essential that members of the profession adhere to ethical principles and stand firm against internal and external pressures that may encourage these professionals to engage in fraudulent activities. Ethical models provide a coherent expression of the collective moral ideals, responsibilities, and constraints of members of a profession and can help guide ethical behavior.Design / Methodology / Approach - Our model is based on the values ​​of the justice profession, utility, competency, ie the JUCI model, which is a simple ethical decision-making model that is easily understood by general professional accountants as well as financial professionals who They may help when challenged with difficult moral dilemmas.

    Keywords: values, Decision Making, ethics, Accounting